Inspireren en motiveren

Wat zegt de Bijbel over management? Hoe kunnen we inspiratie en motivatie putten uit ons geloof? Kan het bedrijfsleven bijdragen aan het oplossen van het onrecht in deze wereld? Hoe ziet een christelijk bedrijf eruit? Zo maar wat vragen die je kan stellen als je denkt over een carrière in het bedrijfsleven of net bent begonnen. Geloof en bedrijf wil studenten en starters inspireren om na te denken over de relatie tussen geloof en hun (potentiële) rol in het bedrijfsleven. Op deze website vindt je veel links naar nuttige bronnen op het web, goede boeken op dit gebied, artikelen en een blog over de relatie geloof en bedrijf en een forum waar je kan discussiëren.

 
Rotsvast groeigeloof PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag, 12 oktober 2008 18:58
Sommige dingen zijn moeilijk aan het wankelen te brengen. Zo ook het groeigeloof. Zelfs niet na de kredietcrisis. Maar zijn wij niet zelf ook beinvloed? Lees de blog.
 
Falliet van het uberkapitalisme? PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag, 05 oktober 2008 19:24

De kredietcrisis werpt zicht op hoe het financiele systeem jaren heeft gefunctioneerd. Wat leert deze crisis ons over het kapitalisme? Hebben we op het verkeerde systeem ingezet of lag het aan de mensen in het systeem? Lees erover in de blog.

 
Een groot complot? PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag, 05 oktober 2008 16:16

Automobielfabrikanten beschikken al jaren over allerlei duurzame technologien. Waarom zien we daar weinig van terug op de consumentenmarkt? Is het een groot complot of zijn er andere redenen aan te voeren? Lees de blog.

 
De waarde van winst PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 juli 2008 20:50
Kunnen we ons permiteren om alleen op winst te focussen? Of valt een bredere kijk op de zaak ook vanuit het aandeelhoudersperspectief te verdedigen. Lees de blog.
 
« StartVorige123VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL